2014. június 9., hétfő

Tepsis Raffaello

Recept a Glutenix receptfüzetből.

Hozzávalók (24*36cm-es tepsihez):
Tésztához:
6db tojásfehérje
200g kristálycukor
100g Glutenix Fehér kenyér liszt
100g kókuszreszelék
Krémhez:
6db tojássárgája
2 csomag vanília puding
6dl tej
100g kristálycukor
60g kókuszreszelék
100g porcukor
250g margarin



Elkészítés:
A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verem, apránként beleszórom a cukrot. A lisztet és a kókuszreszeléket összekeverem, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverem a habhoz. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe simítom és 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni.
A tojások sárgáját kikeverem a pudingporral, 1dl tejjel és 100g kristálycukorral, majd a többi (5dl) forrásban lévő tejhez öntöm és sűrűre főzöm. Hagyom kihűlni. A margarint a porcukorral és a kókuszreszelékkel habosra keverem, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. A kész krémet rásimítom a süti alapra, tetejét kókuszreszelékkel meghintem. Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe teszem.


1 megjegyzés: